Vi tilbyder forskellige hold til forskellige målgrupper og niveauer. Klik på holdet og læs mere om hvad du kan forvente.

Alle de praktiske spørgsmål når du starter til babysvømning

Hvornår kan du begynde:

Din baby kan begynde når hun/han har det godt og navlen er helet. Som mor må du først begynde, når du har fået tilladelse fra din læge (som regel ved 8 ugers kontrollen)

Hvad skal du have med:

Du skal have badetøj til dig selv og badeble og evt. badetøj din baby. Det er vigtigt at badeble og -tøj sidder sidder rimelig tæt om din babys ben og mave, for at mindske risikoen for udsivning, hvis dit barn får afføring. Du kan købe badebukser til meget rimelige priser til både piger og drenge ved svømmehallens kontor.

Creme til din babys hud bagefter og et ekstra håndklæde er også en god idé.

Hvor kan du klæde om:

Der omklædnings muligheder flere steder. 

Handicapomklædningen er reserveret til babysvømmere og deres mødre. Det er to mindre rum med ekstra varme på. De fleste foretrækker disse rum. Når du kommer ind af indgangsdøren, skal du fortsætte lige ud og dreje til venstre ved enden. Så kommer du til handicapomklædningen. 

De store omklædningsrum er for alle. Du kan derfor møde skoleklasser, der skal til svømning og folk der klæder om til fitness. Rummene er store og lidt koldere end i handicapomklædningen, men der er som regel bedre plads. Du finder de store omklædningsrum, når du efter indgangsdøren, drejer til venstre.

- I begge rum er der puslepuder og badekar til de små.

- Fædre skal bruge de store omklædningsrum.

- Der er kun skabe til aflåsning i de store omklædningsrum.

Hvad sker der til svømning:

Vi starter med en goddag-sang og går derefter videre med forskellige øvelser, fif og sange. Selve undervisningen foregår de første 20 minutter af timen, da børnene sjældent kan holde til mere. Det er derfor en god ide at komme til undervisningens start, så man når at få det hele med. Man må selvfølgelig blive i vandet alle 45 minutter, hvis man vil.

Klippekortsystemet, tilmelding og prøvetime:

Man kan købe 10-tursklippekort, som er gyldig i en periode på 4 måneder. Disse kan bruges på alle klippekort-holdene op til barnet er 3 år. Når man har købt dette er man velkommen på alle de hold, der er til klippekort og man må gerne skifte hold, som man har lyst. Undervisningen på de enkelte hold er tilrettet bestemte aldersgrupper. 

Man kan købe klippekortet på www.jarl-arden.dk/svoemning/tilmelding.html. Du får ikke et fysisk kort, men skal selv holde styr på hvor mange gange der er brugt. Du skal dog vise kvitteringen, når du har købt klip.

Det er tilladt at komme og prøve en enkelt gang, inden man køber klippekortet.

Hvad kan mit barn holde til?

Når barnet er under 1 år, kan det være svært for dem at holde til mere end 30 minutter i vandet. For de helt små kan det være ned til 10 minutter! Det er derfor vigtigt at gå op af vandet med sit barn, når man kan mærke, at de er ved at være trætte. Det er derfor også vigtigt ikke at gå i vandet før timen starter, da man miste noget af undervisningen i den anden ende.

Hvor tit er der svømning:

Der er svømning året rundt dvs at selvom sæsonholdene er stoppet, er der stadig åbent på klippekort-holdene. Instruktøren kan dog være sygdoms-eller ferieramt, og dette vil der være mulighed for at holde øje med på facebookgruppen “Babysvømning i Arden-hallerne”Hvem må komme med:Et klip i klippekortet gælder dig og din baby, men man må gerne tage en ekstra voksen med i vandet. Er der mange i vandet, kan den ene voksen dog blive bedt om at følge med på kanten i stedet.

Hygiejne:

Det er vigtigt at vaske dig selv og din baby grundigt inden I kommer i bassinet. Dvs. at man skal vaske kroppen med sæbe og skylle håret på jer begge. Dit hår skal vaskes hvis det er fedtet eller der er hårprodukter i.

Make-up skal tages af og lad gerne dine smykker blive hjemme.

Amning, sutteflaske, mad:

Det er tilladt at amme i Arden Hallerne. Der er sofaer, borde og stole i aulaen, hvor man sidde og give sit barn mad. Det er ikke tilladt at tage mad med til de voksne eller større børn, men skal købes i Cafeteriet.

Skal man have noget varmet op, er der en mikrobølgeovn i aulaen.

Hvis din baby har brug for lidt at spise under undervisning, er der mulighed for at trække sig lidt tilbage i boblebadsområdet og give dit barn en tår.

Kamera:

Man må gerne tage et billede til familien derhjemme, men man skal passe på ikke at få andre med på billedet. 

Der bliver taget billeder både under og over vandet ca. 4 gange om året. Det præcise tidspunkt vil blive reklameret i Facebook-gruppen: “Babysvømning i Arden-hallerne”

Mulighed for privathold:

Er man f.eks. en mødregruppe, der gerne vil have undervisning privat, kan man rette henvendelse til Stinna (instruktøren) inde på “Babysvømning i Arden-hallerne”. 

Man skal dog være 6 eller derover på holdet, og der skal købes klip for den aftalte periode. Der er ikke mulighed for en prøvegang.

Hvor mange er der på holdene:

Klippekortsystemet gør at det aldrig er til at vide hvor mange der kommer til babysvømning. Hvis der er mange, kan instruktøren bede om at ekstra personer (se Hvem må komme med) om at følge med på kanten.

Dykning:

At lære dykke sin baby, er vigtig i svømmeundervisning. Børnene lærer vejrtrækning og at begå sig under vand. den første gang i er afsted, vil der som regel ikke blive dykket. Det er vigtigt at barnet er trygt med det hele, før vi påbegynder dykningen. Instruktøren giver dig en grundigt oplæring i at dykke og er man utryg ved at gøre det selv første gang, gør instruktøren det gerne første gang.

Det skal være trygt at gå til svømning :-)

Vi tilstræber at det skal være trygt og rart at gå til svømning. For tryghed skaber glæde ved vand  og tryghed sammen med glæde skaber børn, der lærer hurtig at svømme.

Hvor varmt er bassinet?

Bassinet er ca. 34-35°C og lufttemperaturen er 33°C.

Sygdom:

Dit og dig selv skal selvfølgelig være smittefri.

Kan jeg låse mine sager inde?

I handicaprummene er der desværre ikke mulighed for at låse værdigenstande inde, så lad dem blive hjemme eller klæd om i de store omklædningsrum, hvor der er skabe til opbevaring.

Oprydning:

Der er mange, der bruger rummene så husk at sætte måtter til tørring efter brug og når I går ind til svømning, læg jeres ting væk, så næste hold også kan være der.

Undervisningen foregår i det lille bassin med varmt vand. Det overordnede mål med holdet er at skabe et godt fundament for den undervisning børnene vil modtage i forbindelse med den specifikke stilartsindlæring på de næste tre hold i klubbens svømmeskole. På plask- og leg holdet er spændende og sjove aktiviteter i vandet midlet mod målet.   

Undervisningen tager udgangspunkt i udviklingen af børnenes færdigheder i og med vand. Dette sker ved at tage udgangspunkt i de fire grundlæggende færdigheder i forbindelse med indlæringen i den ugentlige undervisning. Der vil ikke være specifik stilartsundervisning på holdet, men de første spæde skridt mod rygcrawl og crawl vil være en del af undervisningen.  

I starten er det muligt for forældrene at være med i vandet, som støtte til børn der skulle være usikre. Målet er, at børnene selv skal kunne deltage i undervisningen.  

Undervisningen forsøges gennemført uden brugt af sikkerhedsudstyr, luffer og bælte, da børnene lærer mere hvis de kan deltage i undervisningen uden.


Undervisningsmål for plask- og leg:

  • Komme sikkert op- og ned i vandet via stige
  • Hoppe i vandet på benene
  • Samle ting op fra bunden med hænderne
  • Puste bobler og puste ting
  • Flyde på ryggen- og flyde på maven
  • Dykke hele kroppen under vandoverfladen
  • Udføre crawl- og rygcrawl ben med en aqua-orm
  • Udføre delfin-hop
  • Tegne figurer eller skrive sit navn på bunden med foden
  • Indgå i en social kontekst på lige fod med de andre børn på holdet

Stilart i fokus: Rygcrawl

Undervisningen foregår i det store bassin i den lave ende. De overordnede mål med holdet er at skabe et godt fundament for den undervisning børnene vil modtage i forbindel se med den specifikke stilartsindlæring på alle holdene i klubbens svømmeskole og udbygge den platform der er skabt på plask og leg holdet. 

Det skal være sjovt og motiverende at være på begynder holdet og det enkelte barn skal opnå
succes og sejre i forhold til barnets egne færdigheder. Undervisningen tager udgangspunkt i udviklingen af børnenes færdigheder i og med vand. Dette sker ved at tage udgangspunkt i de fire grundlæggende færdigheder i forbindelse med indlæringen i den ugentlige
undervisning.

Der vil være specifik stilarts undervisning på holdet, der primært målrettes stilarterne rygcrawl og crawl. Undervisningen gennemføres med brug af bælte eller dobbeltbælte i det omfang det er nødvendigt i forhold til barnets højde - og barnets færdigheder.

Undervisningsmål for begynder:

- Kunne klare sig uden brug af bælte og luffer (ikke fra starten)
- Svømme 25m rygcrawl ben
- Svømme 25m rygcrawl
- Kan falde i vandet forlæns og baglæns
- Kaste og gribe bold i vandet
- Dykke til bunden og samle dykkerringe op
- Svømme igennem en eller flere hullahopringe under vandoverfladen
- Svømme Crawlben med plade
- Kravle op og ned på store redskaber ude i bassinet
- Slå en forlæns koldbøtte
- Kende til de fem baderåd (på børneniveau)

 

Stilart i fokus: Crawl

Undervisningen foregår i det store bassin fra 5 - 12.5 ude i vandet. Det overordnede mål med holdet er fortsat at skabe et godt fundament for børnenes aktiviteter i og med vand. Samtidigt er det målet at sikre at børnene bliver bevidste om vandets egenskaber og hvilke fantastiske oplevelser man kan få i det våde element. På let øvede skifter det primære stilartsfokus fra rygcrawl til crawl.

Undervisningen tager udgangspunkt i udviklingen af børnenes færdigheder i og med vand. Dette sker fortsat ved at tage udgangspunkt i de fire grundlæggende færdigheder. Børnene vil til stadighed møde nye udfordringer der vil stille krav til deres færdigheder og dygtiggøre dem i forhold til at begå sig i det våde element. Der vil nu hvor vanddybden tillader det blive tilført undervisningen en del udsprings øvelser og et af målene for holdet er, at alle skal kunne tage et hovedspring. Dertil kommer, at der vil være fokus på førstehjælp og livredning som en vigtig del af undervisningen.

For at deltage på holdet let øvede skal man kunne svømme uden brug af bælter - og vinger eller andre hjælpemidler.

Undervisningsmål for let øvede:

- Udføre et hovedspring
- Udføre afsæt fra kanten med streamline
- Springe på benene fra vipperne
- Svømme med t-shirt på
- Kunne bugsere/bjærge en kammerat fra holdet 6,5m
- Svømme 25m crawlben
- Svømme 25m crawl med korrekt vejrtrækning
- Svømme 100m rygcrawl
- Udføre udfordrende balnaceøvelser som at stå og sidde på en plade mens man skaber fremdrift med skoddeøvelser
- Skabe et godt smmenhold på tværs af holdet
- Få kendskab til Undervnadsrugby "light"
- Grundlæggende øvelser på land til indlæring af brystsvømningsbensparket

Stilart i fokus: Brystsvømning

Undervisningen foregår i det store bassin i den dybe ende. Holdet er ”super” holdet i svømmeskolen. Det overordnede mål med holdet er at skabe en masse dygtige børn, der nyder at være i vand og besidder de egenskaber der gør, at de alle har en super oplevelse, når de hopper i det våde element. Når man skal gå på øvede skal man beherske de grundlæggende færdigheder på et højt niveau, men man skal fortsat kunne udfordres hver gang til træningen. Undervisningen vil være bredt funderet blandt de muligheder, man har som et barn i alderen fra syv år og opefter. 

Stilartsfokus vil blive flyttet fra rygcrawl og crawl over mod brystsvømningen. Det er målet, at man som færdigudklækket svømmer på holdet for øvede behersker stilarterne crawl, rygcrawl og brystsvømning. Man vil blive introduceret til spændende aktiviteter som vandpolo og undervands rugby og der vil fortsat være en høj grad af fokus på udvikling af livredningsfærdigheder.

For at deltage på holdet øvede skal man kunne svømme uden brug af bælter og vinger eller andre hjælpemidler.

Undervisningsmål for øvede:

- Hoppe på hovedet fra 1 meter vippen
- Lave en salto fra kanten
- Udføre afsæt fra kanten med streamline
- Svømme med tøj på
- Undsætte, redde og foretage en ophaling af en forestillet bevidstløs svømmer
- Have kendskab til livredning
- Svømme 500m valgfrit
- Svømme 50m crawl med korrekt vejrtrækning
- Svømme 25m brystsvømningsben
- Svømme 25m brystsvømning
- Behærske forskellige dykkemetoder som for eksempel at sidde og ligge på bunden
- Behærske effektiv vejrtrækning i alle stilarter
- Have kendskab til buttefly
- Få tilbudt sociale aktiviteter
- Indtroduceres til øvrige aktiviteter der findens i IF Jalr Arden Svømning som undervandsrugby og konkurrencesvømning