Hvarrevej 6 | 9510 Arden | Tlf. 21 47 60 21

Undervandsrugby

I snart ti år har undervandsrugby været en af de mange sportsgrene IF Jarl-Arden tilbyder. Siden opstarten har spillet i Arden udviklet sig hastigt i fremadgående retning, hvilket har resulteret i mesterskabstitler for både seniorer og juniorer.
Klubben er leveringsdygtig i spillere til både det dansk landshold, samt ungdomslandsholdet. Klubben har gennem tiden haft i alt fem juniorspillere på Danmarks U21-landshold, en af dem er stadig aktiv og forhåbentligt kommer snart flere til.

Rugby-klubben er meget rummelig og imødekommende overfor nye medlemmer uanset køn og uanset om man har gode eller svage svømmeegenskaber.
Derfor tilbyder vi, at man som ny spiller kan komme og prøvetræne gratis på de fastlagte træningstidspunkter, for at se om det fanger ens interesse.

Generelt/regler:
Undervandsrugby er, som navnet antyder, enkontaktsport som spilles i den dybe ende af en svømmehal (4 m's dybde).
To hold med seks spillere på hvert hold, skal forsøge at score på modstanderens mål som er sat fast nede på bunden.
Spillerne er iført finner, badetøj, dykkermaske, snorkel og en speciel hætte der beskytter deres ører, samt viser holdfarve.
Bolden er rund og fyldt med saltvand, det får den til at synke til bunds, når den ikke er i spil.
Den boldførende spiller må angribe alle modspillere og spillere må angribes så længe de er boldbesiddende.
Slag, spark, halsgreb og angreb på badetøj og udstyr er ikke tilladt, ellers er alt anden form for tumult og kontakt lovligt.

Seniortræning:
Seniorholdet består af spillere fra nær og fjern, mennesker i alle aldre - den ældste spiller er 65 år og de yngste lige under 20 år.
Seniorerne er regerende pokalvindere af "Herning Cup", som de årligt deltager i, hvor de blandt andet har vundet over klubber som Aarhus, Vejle og Fredericia.
Holdet er meget åbent overfor nye spillere.

Træningstid:

  • Tirsdag kl. 20:00 - 21:15
  • Søndag kl. 19.45 - 21.15Arden-spillere til EM i undervandsrugby:

 


Jarl Arden havde spillere på holdet, og en assistenttræner, da det dansk U21-landshold i undervandsrugby kom hjem med en sølvmedalje fra EM i Tyskland...

 

Emil Christensen, Andreas Wielandt og Mads Jakobsen


 

Til forside