Hvarrevej 6 | 9510 Arden | Tlf. 21 47 60 21

Svømmeskolen tilbyder:

BABYSVØMNING

Vejledende målgruppe: 2 - 24 mdr.


Facebook-gruppe: "Babysvømning i Arden-Hallerne"

Alle de praktiske spørgsmål

Når du starter til babysvømning


Hvornår kan du begynde:

Din baby kan begynde når hun/han har det godt og navlen er helet. Som mor må du først begynde, når du har fået tilladelse fra din læge (som regel ved 8 ugers kontrollen)


Hvad skal du have med:

Du skal have badetøj til dig selv og badeble og evt. badetøj din baby. Det er vigtigt at badeble og -tøj sidder sidder rimelig tæt om din babys ben og mave, for at mindske risikoen for udsivning, hvis dit barn får afføring. Du kan købe badebukser til meget rimelige priser til både piger og drenge ved svømmehallens kontor.

Creme til din babys hud bagefter og et ekstra håndklæde er også en god idé.


Hvor kan du klæde om:

Der omklædnings muligheder flere steder. 

Handicapomklædningen er reserveret til babysvømmere og deres mødre. Det er to mindre rum med ekstra varme på. De fleste foretrækker disse rum. Når du kommer ind af indgangsdøren, skal du fortsætte lige ud og dreje til venstre ved enden. Så kommer du til handicapomklædningen. 

De store omklædningsrum er for alle. Du kan derfor møde skoleklasser, der skal til svømning og folk der klæder om til fitness. Rummene er store og lidt koldere end i handicapomklædningen, men der er som regel bedre plads. Du finder de store omklædningsrum, når du efter indgangsdøren, drejer til venstre.

- I begge rum er der puslepuder og badekar til de små.

- Fædre skal bruge de store omklædningsrum.

- Der er kun skabe til aflåsning i de store omklædningsrum.


Hvad sker der til svømning:

Vi starter med en goddag-sang og går derefter videre med forskellige øvelser, fif og sange. Selve undervisningen foregår de første 20 minutter af timen, da børnene sjældent kan holde til mere. Det er derfor en god ide at komme til undervisningens start, så man når at få det hele med. Man må selvfølgelig blive i vandet alle 45 minutter, hvis man vil.


Klippekortsystemet, tilmelding og prøvetime:

Man kan købe 5- eller 10-tursklippekort. Disse kan bruges på alle klippekort-holdene op til barnet er 3 år. Når man har købt dette er man velkommen på alle de hold, der er til klippekort og man må gerne skifte hold, som man har lyst. Undervisningen på de enkelte hold er tilrettet bestemte aldersgrupper. 

Man kan købe klippekortet på http://www.jarl-arden.dk/svoemning/tilmelding.html. Du får ikke et fysisk kort, men skal selv holde styr på hvor mange gange der er brugt. Du skal dog vise kvitteringen, når du har købt klip.

Det er tilladt at komme og prøve en enkelt gang, inden man køber klippekortet.


Hvad kan mit barn holde til?

Når barnet er under 1 år, kan det være svært for dem at holde til mere end 30 minutter i vandet. For de helt små kan det være ned til 10 minutter! Det er derfor vigtigt at gå op af vandet med sit barn, når man kan mærke, at de er ved at være trætte. Det er derfor også vigtigt ikke at gå i vandet før timen starter, da man miste noget af undervisningen i den anden ende.


Hvor tit er der svømning:

Der er svømning året rundt dvs at selvom sæsonholdene er stoppet, er der stadig åbent på klippekort-holdene. Instruktøren kan dog være sygdoms-eller ferieramt, og dette vil der være mulighed for at holde øje med på facebookgruppen “Babysvømning i Arden-hallerne”

Hvem må komme med:

Et klip i klippekortet gælder dig og din baby, men man må gerne tage en ekstra voksen med i vandet. Er der mange i vandet, kan den ene voksen dog blive bedt om at følge med på kanten i stedet.


Hygiejne:

Det er vigtigt at vaske dig selv og din baby grundigt inden I kommer i bassinet. Dvs. at man skal vaske kroppen med sæbe og skylle håret på jer begge. Dit hår skal vaskes hvis det er fedtet eller der er hårprodukter i.

Make-up skal tages af og lad gerne dine smykker blive hjemme.


Amning, sutteflaske, mad:

Det er tilladt at amme i Arden Hallerne. Der er sofaer, borde og stole i aulaen, hvor man sidde og give sit barn mad. Det er ikke tilladt at tage mad med til de voksne eller større børn, men skal købes i Cafeteriet.

Skal man have noget varmet op, er der en mikrobølgeovn i aulaen.

Hvis din baby har brug for lidt at spise under undervisning, er der mulighed for at trække sig lidt tilbage i boblebadsområdet og give dit barn en tår.


Kamera:

Man må gerne tage et billede til familien derhjemme, men man skal passe på ikke at få andre med på billedet. 

Der bliver taget billeder både under og over vandet ca. 4 gange om året. Det præcise tidspunkt vil blive reklameret i Facebook-gruppen: “Babysvømning i Arden-hallerne


Mulighed for privathold:

Er man f.eks. en mødregruppe, der gerne vil have undervisning privat, kan man rette henvendelse til Stinna (instruktøren) inde på “Babysvømning i Arden-hallerne”. 

Man skal dog være 6 eller derover på holdet, og der skal købes klip for den aftalte periode. Der er ikke mulighed for en prøvegang.


Hvor mange er der på holdene:

Klippekortsystemet gør at det aldrig er til at vide hvor mange der kommer til babysvømning. Hvis der er mange, kan instruktøren bede om at ekstra personer (se Hvem må komme med) om at følge med på kanten.


Dykning:

At lære dykke sin baby, er vigtig i svømmeundervisning. Børnene lærer vejrtrækning og at begå sig under vand. den første gang i er afsted, vil der som regel ikke blive dykket. Det er vigtigt at barnet er trygt med det hele, før vi påbegynder dykningen. Instruktøren giver dig en grundigt oplæring i at dykke og er man utryg ved at gøre det selv første gang, gør instruktøren det gerne første gang.


Det skal være trygt at gå til svømning :-)

Vi tilstræber at det skal være trygt og rart at gå til svømning. For tryghed skaber glæde ved vand  og tryghed sammen med glæde skaber børn, der lærer hurtig at svømme.


Hvor varmt er bassinet?

Bassinet er ca. 34-35°C og lufttemperaturen er 33°C.


Sygdom:

Dit og dig selv skal selvfølgelig være smittefri.


Kan jeg låse mine sager inde?

I handicaprummene er der desværre ikke mulighed for at låse værdigenstande inde, så lad dem blive hjemme eller klæd om i de store omklædningsrum, hvor der er skabe til opbevaring.


Oprydning:

Der er mange, der bruger rummene så husk at sætte måtter til tørring efter brug og når I går ind til svømning, læg jeres ting væk, så næste hold også kan være der.Rold Skov Bladet skrev i september 2019 en artikel om babysvømning i Jarl Arden.

Artiklen er at finde på side 8
Til forside